Nieuws

De jeugd geniet in Limburg

Traditiegetrouw staat het eerste weekend van september in het teken van het jeugdweekend. Vrijdagavond vertrokken we naar Zuid-Limburg om de steilste, mooiste en langste klimmen van Nederland en België op te bedwingen. Met de keuze uit een groot aantal uitdagende routes is er voor iedereen iets om de komende twee dagen met volle teugen van te genieten in Limburg.

Na aankomst zitten we nog gezellig de woonkamer van ons appartement en spelen we, onder leiding van Jan-Jaap, bingo met mooie fietsprijzen.Zaterdagochtend staat iedereen om 9u klaar voor vertrek. De jongste jeugd fiets een uitdagende route van 50km die ze onder andere langs het drielandenpunt en de Camerig brengt. De andere groep bedwingt de Koning van Spanje en duikt daarna België in voor een rit van 90km.

Zelf fiets ik de eerste dag de 50km route en uiteraard ontbrak een goede koffiestop met Limburgse vlaai niet tijdens de rit. Omdat ik in de nog niet moe was heb ik in de middag nog een extra rit met daarin de Keutenberg, Eyserbosweg en Kruisberg gereden,samen met Teun.

Na het aanvullen de koolhydraten is het tijd voor wederom een gezellige avond met een estafette en pub quiz. Zelf win ik een mooie wielershirt en voor elk jeugdlid zijn er twee Groenewoud bidons.  

Zondag sluit ik aan bij de groep die een rit maakt van 90km. Het is een gezellige rit ondanks dat we te maken krijgen met een pontje wat niet bleek te varen en een lekke band. Uiteraard ontbrak een goede pauze ook niet in deze rit. Na terugkomst was er nog tijd om ons op te frissen en te lunchen voor we terug naar Nijmegen vertrokken.

Verslag van jeugdlid Simon

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen